Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. június 18. Az év 169. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737625. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Groupama-merészség: kötelező gépjármű-biztosítási ajánlat hetekkel a határidő előtt

Groupama-merészség: kötelező gépjármű-biztosítási ajánlat hetekkel a határidő előtt
Infovilág
A magyar biztosítási piacon unikumnak számító elhatározás lényege: a jövő évi tarifák kiszámolásában is egyedülálló lehetőséget kínál mostantól. A weboldalán www.groupama.hu/online/kgfb.php regisztrálás után a cég sms-ben tájékoztatja az érdeklődőt a személyére szabott kgfb-díjáról. A meglehetősen egyedi díjtájékoztató mellett kétmillió forint értékű balesetbiztosítást kap ajándékba az, aki november 1-jéig a weben regisztrál és december 31-ig a Groupama-val köt szerződést.

Mielőtt még bárki is „ügyetlenséggel” gyanúsítaná Franciaország második legnagyobb biztosítótársaságának magyarországi leányvállalatát, szögezzük le: nagyon is ügyes, eredeti üzleti fogásról van szó! A Groupama ugyanolyan féltékenyen igyekszik őrizni a következő évre kidolgozott tarifáit, mint vetélytársai. Csakhogy emellett hajlandó volt (jó biztosítóhoz méltó módon) a kockázatvállalásra. Megadja is a díjtételt, meg nem is. A teljes táblázatot ez a biztosítótársaság is csak akkor teszi közzé, amikor a törvény szerint kötelessége, de hajlandó személyre szabottan már most közölni X.Y., N.N., A.Z. és mások díjtételeit, függetlenül attól, hogy régi vagy csak reménybeli ügyfele-e a társaságnak.

Azoknak írjuk, akik kevésbé járatosak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás berkeiben: kormányrendelet írja elő, hogy a biztosító társaságok október 30-ig kötelesek nyilvánosságra hozni a biztosítási feltételeket és a következő évi új tarifákat. Az ügyfelek december 1-jéig mondhatják fel a szerződésüket, és az év végéig szerződhetnek az új biztosítójukkal. Az egyhónapos időszak szolgál arra, hogy az ügyfelek eldöntsék, az új feltételek mellett melyik társaságnál kötik meg biztosításukat. – Egyébként jó tudni, hogy hatalmas üzletről van szó: tavaly mintegy negyedmillió gépjármű-tulajdonos váltott biztosítót.

Az általános gyakorlattal ellentétben, mely szerint a biztosítók a kötelező határidőt megelőzően a díjakat nem ismertetik, a Groupama most – rokonszenves döntéssel – elsőként mutatja be tarifacsomagját. A cég célja ezzel, hogy meghosszabbítsa az ügyfelek számára a tájékozódási és döntési időszakot.

Kurtisz Krisztián, lakossági és kisvállalkozói vagyonbiztosítási igazgató konkrét, a saját adatait tartalmazó példán mutatta be az internetes tarifalekérdezés folyamatát. Az ifjú szakember többször is hangoztatta: az általa képviselt társaság különösen nagy gondot fordít a személyes adatok védelmére, ekként senkinek sem kell aggódnia, hogy a világháló segítségével, a magyar Groupama honlapján található kérdőívre bejegyzett adatait bárki is ellophatná.

A kitöltött elektronikus adatlap talán legfontosabb kérdése/válasza az ügyfél mobiltelefonszáma. A biztosító ugyanis az általában mindig kéznél lévő marokfonra küldi meg sms-ben az ajánlott kgfb-díjat. Ez a rövid szöveges üzenet egyébként semmire sem kötelezi az érdeklődőt, az ajánlat elfogadása esetén viszont kulcsa a szerződéskötésnek és persze a nagy értékű balesetbiztosításnak is. (Erről annyi tudható, hogy már 51%-os rokkantság esetén jár a 2 millió forint; haláleset után egymillió forintot kap a kedvezményezett.)

Egybehangzó újságírói kérdésekre Kurtisz igazgató elmondta: miután egy mobilszámról legföljebb kétszer lehet érdeklődni a tarifa iránt, elméletileg kizárják a lehetőségét annak, hogy a vetélytárs biztosítók kifürkésszék a Groupama díjtételeit. – A kémkedésben persze nincsenek leküzdhetetlen akadályok, és bármelyik biztosítótársaság emberei összebeszélhetnek, majd 50-60 mobiltelefonszám révén megtudhatják, amit akarnak…

„Ezzel mi is tisztában vagyunk – jegyezte meg a magyarul kiválóan beszélő Maresquier vezérigazgató. – Mindazonáltal ez benne van a pakliban, ennyi kockázatot kell vállalnunk meglévő és reménybeli ügyfeleinkért.”

Címkék