Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. július 23. Az év 204. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737660. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Go to casting! – filmszínész-iskola nyílik szeptemberben

Go to casting! – filmszínész-iskola nyílik szeptemberben
Infovilág

Hámori Gabriella.A mesterek: Salamon András Balázs Béla-díjas filmrendező, tanár, Incze Ágnes Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, az Európai Filmakadémia tagja, Pokorny Lia színésznő, televíziós személyiség, Hámori Gabriella, a Színikritikusok díjával többször kitüntetett színésznő, valamint Kornis Mihály József Attila-díjas író, dramaturg.

Az utóbbi években egyre több külföldi, nemzetközi produkció készül Magyarországon, így a jól képzett szereplők iránt folyamatos az igény. Szép számmal tűnnek fel új arcok a hazai gyártású televíziós sorozatokban is. Londonban, Los Angelesben, New Yorkban számos filmszínésziskola, screen actor’s school működik, melyben különleges módszertan alapján, évtizedek óta oktatják a filmszínész mesterséget. Magyarországon most először nyílik lehetőség arra, hogy a hallgatók professzionális filmszakmai képzést kapjanak. A diákok olyan elismert, filmes szakemberektől, színészektől tanulhatnak a többi között, mint Pokorny Lia, Salamon András, Incze Ágnes, Hámori Gabriella; a  dramaturgiai ismereteket Kornis Mihály adja elő.

Kornis Mihály."Természetesen imádok játszani, de ez a játék egyben a mesterségem is, ami tanulható és tanítható. Abban hiszek A filmszínész hivatás oktatása céljából hazánkban először nyílik iskola szeptemberben; az intézmény neve: Go to casting!. A hat féléves, speciális módszertan alapján működő iskola célja, hogy a magyar és külföldi filmekben, televíziós produkciókban sokoldalúan és magas szinten képzett színészek kaphassanak munkát. és a filmszínész-iskolában pontosan ez a tanári koncepcióm lényege A filmszínész hivatás oktatása céljából hazánkban először nyílik iskola szeptemberben; az intézmény neve: Go to casting!. A hat féléves, speciális módszertan alapján működő iskola célja, hogy a magyar és külföldi filmekben, televíziós produkciókban sokoldalúan és magas szinten képzett színészek 
kaphassanak munkát., hogy magas színvonalú, művészi munkát csak felszabadult, egymásra figyelő és őszinte emberek tudnak produkálni. A hallgatókat tehát elsősorban fel kell szabadítanom, meg kell tanítanom nekik a
mesterség alapjait és el kell érnem, hogy közös munkánk alapja a hitelesség, valamint a koncentrált figyelem legyen"- vallja Pokorny az új kihívásról, amit egy ilyen nemzetközi iskola állít elébe.

Salamon András.Salamon András, akinek nevét a többi között a Zsötem, a Közel a szerelemhez című film rendezőjeként ismerhettük meg, számos, külföldön szerzett tapasztalat alapján határozta el, hogy Magyarországon megszervezi a filmszínészképzést. "Szakmai életutamat a kezdetektől mostanáig meghatározzák a szereplőválogatások, meghallgatások, próbafelvételek. Gyerekkoromtól kezdve dolgoztam magyar filmekben, aztán az első forgatókönyvemből született film mellett segédkezve már én kerestem a szereplőket Moszkvától Budapesten át Bécsig. Az első rendezésem is épp egy szereplőválogatáson talált történetből keletkezett. A második önálló filmem főszereplőjét Kínában kerestem, végül Párizsban találtam meg. A harmadik filmemet már teljes egészében Kaliforniában forgattam, így együtt dolgozhattam egy amerikai szereplőválogatóval (ott casting directornak
mondják), akivel indián, spanyol, mexikói és amerikai szereplőket válogattunk közösen. Tavaly pedig már én voltam az a színészeket, szereplőket szállító egy spanyol művészfilmben, ahová franciául beszélő magyar és külföldi színészeket szerződtettem. Ezek az élmények és tanítási tapasztalataim erősítették bennem az elhatározást, hogy létre kell hoznunk az ország első, professzionális filmszínész mesterséget oktató iskoláját."

A hallgatók folyamatos munkához juttatása végett az iskola együttműködik a legsikeresebb színészügynökségekkel, gyártó cégekkel. A hallgatók minden félév végén elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek. Részletek az iskoláról a www.gotocasting.hu oldalon találhatók, jelentkezés ezen gotocastingbudapest@gmail.com a címen.
Címkék