Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Toyotával tanulnak felelősen vezetni a tizenévesek

A Toyotával tanulnak felelősen vezetni a tizenévesek A Toyotával tanulnak felelősen vezetni a tizenévesek
Infovilág

A felmérések szerint a friss jogosítvánnyal autóba ülő fiatalokra életük egyik legveszélyesebb éve vár az első 12, volán mögött töltött hónapban.

A Toyota ezért egy oktatási szervezettel, a tanulás folyamatát interaktív élménnyé varázsoló Discovery Educationnel karöltve létrehozta a TeenDrive365: In School programot, amely a tanulókat és a pedagógusokat több irányból megszólítva igyekszik biztonságosabbá, stressz-mentessé, ugyanakkor emlékezetessé és örömtelivé tenni az autóvezetés korai élményét.

A program keretében – világszerte – kvízeken, beszélgetéseken és osztálytermi programokon keresztül felkészítik a gyerekeket a felelősségteljes autóvezetésre, beleértve annak anyagi – mennyi pénzbe kerül fenntartani egy autót, fizetni az üzemanyagot, a biztosítást –, környezetvédelmi és mindenekelőtt biztonsági vonzatait. Ez utóbbi fontos eleme a Heads up! (Fel a fejjel!) interaktív figyelemelterelési kihívás, amelyben élőben tapasztalhatják meg, milyen veszélyekkel jár, ha nem az útra, a forgalomra figyelnek menet közben. Szintén ezt a célt szolgálja az a filmpályázat, amelyben az ifjú filmkészítőknek, lelkes videográfusoknak, ígéretes animátoroknak adnak lehetőséget, hogy kibontakoztassák tehetségüket, és rövidfilmet készítsenek a balesetmentes közlekedés témakörében.

A 2017-es TeenDrive365 Video Challenge már a végéhez közeledik; április 18. után eldől, melyik filmet találta a közönség a leghatásosabbnak, majd nem sokkal később a szakmai zsűri is kiosztja az értékes díjakat: az első helyezett – a részben Toyota által biztosított komoly pénzjutalom mellett – újraforgathatja filmötletét. Ennek köszönhetően professzionális minőségű, sugárzásra alkalmas reklámfilmet ismerhet meg az egész világ – a 2011 óta sikerrel zajló, középiskolásoknak kiírt pályázat így akár egy ígéretes filmes karrier első állomása is lehet.

Az idei pályamunkák itt, a régiek pedig itt tekinthetők meg.