Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Segíti a diákok pályaválasztását az Audi

Segíti a diákok pályaválasztását az Audi
Infovilág

Általános iskolások százai látogatták meg az Audi Hungaria Oktatóközpontját. A Győrből és a környékbeli településeiről érkezett felső tagozatosok megismerkedhettek a jövőjüket akár megalapozó autóipari szakmákkal.
 
„Ahhoz, hogy felkészültek legyünk a jövő munkaerőpiaci kihívásaira, komplex duális oktatási rendszert alakítottunk ki: szakembereink a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával oktatják az autóipari szakmákat. Emellett azonban fontos számunkra az is, hogy idejében megszólítsuk a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. Törekszünk arra, hogy már az általános iskolásokkal is megismertessük az autóipar és a szakmák világát és testközelből betekintést nyújtsunk az ahhoz kapcsolódó képzésbe”, mondta el dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyekért felelős igazgatósági tagja. 

A gyáróriás oktatóközpontjában kipróbálhatták a diákok a  képzésben használatos eszközöket, és megtekinthették a vállalat gyártó részlegeit is. 

Az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében jelenleg évente mintegy 250 fiatalt képeznek 15 szakmában. Eddig összesen több mint 1800-an vizsgáztak sikerrel a duális szakképzési rendszerben; a végzettek többsége a győri vállalatnál helyezkedett el.