Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. június 19. Az év 170. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737626. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Adj otthont! – világméretű koncertsorozat a menekültekért

Adj otthont! – világméretű koncertsorozat a menekültekért
Infovilág

Az Amnesty International Magyarország és a Sofar Sounds Budapest szeptember 20-án Budapesten rendezi meg a Give a Home / Adj otthont! világméretű lakáskoncert-sorozat magyarországi állomását. Az eseményen fellép DanTopal (Topál Dani) és az Amoeba Band.

Az eseményre még rövid ideig lehet jelentkezni a Sofar Sounds oldalán. A foglaláskor a részvevők önként adományt is adhatnak a jegyekért cserébe. Az így gyűjtött pénzt az Amnesty International a menekültválság kutatására, illetve helyszíni dokumentálására, és arra fordítja, hogy a világ országaival közösen fenntartható megoldást dolgozzon ki a menekültválság megoldására.

A Give a Home az Amnesty International és a Sofar közös kezdeményezése egy olyan világméretű közösség kialakulásáról, amely a szolidaritás és az emberség pártján áll. „A világ több mint 21 millió menekültjével törődni közös feladatunk, mindannyiunknak részt kell venni benne a globális megoldásban. Ez korunk egyik legnagyobb válsága, amelynek a kezelése nemzedékekre meghatározza, hogy milyen világban élünk. Most dől el, mit mondunk majd az unokáinknak, mit tettünk, vajon emberségesen vagy elutasítóan viszonyultunk a menekültekhez” – mondta Iván Júlia, az Amesty International Magyarország igazgatója.

Szeptember 20-án magyar zenerajongók is összegyűlnek egy budapesti lakásban, hogy zenét hallgassanak és közösen álljanak ki a menekültek jogaiért. A zene és az igazságtalanság elleni harc mindig is erős szövetségesek voltak az igazságért való küzdelemben.

A budapesti állomást az Amnesty International Magyarország és a Sofar Sounds Budapest közösen szervezi, az eseményt pedig élőben közvetítik az Amnesty Magyarország Facebook oldalán.

Give a Home koncertsorozatot a világon mindenütt szeptember 20-án rendezik meg. A több mint 300 koncert alkalmával zenészek, menekültek és helyi közösségek kapcsolódnak össze a világ 60 országában, és a Facebook Live élőben közvetíti az egész világon.