Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. július 21. Az év 202. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737658. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Startup bölcső, speed dating meg a fordított pitching

Startup bölcső, speed dating meg a fordított pitching
Elek Lenke

Ne lepődjék meg senki, ha a következő tudósítás olyan lesz, mint amikor hajdanán az amerikás magyarok „vaccsolták a tívít” – azaz magyarul fogunk beszélni és mégsem magyarul. Szeptemberben minden újra kezdődik, folytatódik a Progress Bar is, amelyet szeptember 28-tól minden hónap utolsó csütörtökén közösen szervez a Drukka Startup Studio és a Baconsult. Most hat inkubátor adta el magát startuppereknek, élő pitch formájában.

Az inkubátorok többsége a GINOP 2.1.5 és az ÖKO_16 pályázatok nyerteseiként várják, hogy világsikerre vihessék a hazai startupok új generációját. A kérdés csak az, hogy a jelentkező startupoknak melyik a leginkább megfelelő akcelerátor.

Ha valaki eddig nem értett volna valamit, folytassa, ha semmit, adja fel.

Szóval arról van szó, hogy fiatal magyar vállalkozások keresik a pénzembereket, befektetőket meg azokat, akik szavatolnák, hogy megvalósítsák álmaikat. A Progress Bar meetup-sorozatán sokan részt vettek, köztük ismert pénzügyi szakemberek, meg inkubátorok is. Miként tud részt venni egy inkubátor egy meetingen, vagy bocsánat, ez is már túl magyaros, szóval meetupon, akkor ne essék kétségbe, nem az inkubátor jött el, hanem egy-egy ilyen jellegű feladatot felvállaló cég vezetője.

Nézzük a csábító beharangozót, amely így szól: «Sok pénz, új akszelerátor és inkubátor várja, hogy világsikerre vihesse a hazai startupok generációját. De vajon a Te ötletednek, csapatodnak melyik a legjobb? Ezen a Progress Bar-on az új akszelerátorok és inkubátorok pitchelnek Neked.  A „reverse pitching" után pedig jöhet a Progress Bar-okon már megszokott investor speed dating és kötetlen ismerkedés. Ezentúl minden hónap utolsó csütörtöki napján».

Szóval, nincs mese. Angolul kell tudni, jobban tán, mint magyarul, utóbbi nem világnyelv, az angol pedig, ráadásul a startup-angol igen. Úgy, hogy ideje beiratkozni egy speciális  nyelviskolába, az se baj, ha az a vállalkozás még nem startupként indult…