Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2018. december 17. Az év 351. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737442. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kétezer fejlesztőmérnök – lendületesen bővül a kőbányai Bosch-város

Kétezer fejlesztőmérnök – lendületesen bővül a kőbányai Bosch-város
Infovilág

Nagyszabású beruházásokkal folytatja sikertörténetét Magyarországon a Bosch: a jövő alakításában egyre nagyobb szerepet játszó vállalat új generációs fejlesztési terveinek megvalósítására jelenlegi területe mellett 60 000 négyzetméteres telken bővíti a budapesti telephelyét. Ezzel egyidejűleg a vállalat bővíti a szakember-gárdáját: a Budapesti Fejlesztési Központjában dolgozó mérnökeinek száma elérte a kétezret.

Szél Attila, a Bosch 2000. fejlesztőmérnöke

A következő néhány évre előre jelzett gyors technológiai változásokra felkészülés jegyében a Bosch folyamatosan bővíti Budapesti Fejlesztési Központját, ahol mérnökei az automatizált vezetésre és az elektromos mobilitásra összpontosítva a jövő mobilitásán dolgoznak. Az új generációs fejlesztési tervek 60 ezer négyzetméteres telek megvásárlását indokolták a kőbányai Bosch-város mellett. Az új területen a szokásos irodai és laboratóriumi munka mellett egy 10 000 négyzetméteres gyakorlópálya is segíti az önvezető és elektromos funkciók biztonságos körülmények közötti tesztelését. Az építkezés 2018-ban kezdődik.

A Bosch mára Magyarország legnagyobb ipari foglalkoztatójává vált: a 2017. január 1-jei adatok alapján a vállalat több mint 14 200 személyt foglalkoztatott. Szél Attila hardverprojekt-vezetőként júliusban lépett a Bosch kötelékébe, és a Budapesti Fejlesztési Központ kétezredik mérnökeként kezdte meg munkáját. A jövő hibrid és elektromos autóihoz szükséges vezérlőelektronikával foglalkozik, és élvezi, hogy eredményeivel hozzájárul a jövő alakításához. Mivel a magyarországi Bosch csoport több új projektet felölelő rohamos fejlődést produkál, továbbra is több száz magasan képzett mérnököt és technikust keres budapesti, hatvani, maklári, valamint miskolci telephelyeire.