Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. február 23. Az év 54. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737510. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Horizont 2020: három magyar kedvezményezett vállalkozás

Horizont 2020: három magyar kedvezményezett vállalkozás
Infovilág

A „Horizont 2020” keretprogram kkv-támogató eszközének forrásaira kiírt pályázat legutóbbi fordulójában 24 ország 119 kis- és középvállalkozása nyert el támogatást.

 
A most odaítélt támogatás az első szakaszban hivatott anyagi segíteni a cégeknek ahhoz, hogy újszerű, piaci áttörést hozó termékhez, szolgáltatáshoz vagy eljáráshoz készítsenek 0megvalósíthatósági tanulmányt. Az esetenként odaítélt 50 000 eurós támogatáson felül a cégek vállalkozástámogatási szolgáltatásokat is igénybe vehetnek, és háromnapos ingyenes üzleti tanácsadásban részesülhetnek.
 
Az Európai Bizottsághoz összesen 2079 olyan pályázat érkezett be a szeptember 6-i határidőig, amely megfelel a kiírásban foglalt feltételeknek. A pályázók közül támogatást elnyert 119 kkv összesen 117 kezdeményezés megvalósításában működik közre (egy projektben több kkv is részt vehet).
 
A finanszírozásra érdemesnek ítéltek közül a legtöbb info-kommunikációs technológiákkal (29) kapcsolatos, ezeket a közlekedési (16), illetve az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és hatékony energiarendszerek kialakítására irányuló kezdeményezések (15) követik.
 
A támogatást elnyert cégek között 3 magyar kkv is található; a hármak a következő témákban pályáztak:

  • Aero Glass Kft. (Budapest): innovatív földi navigációs alkalmazás kifejlesztése
  • Pentele Zrt. (Dunaújváros): a rovarkártevők elleni védelmet kovaföld felhasználásával gazdaságosan szavatoló megoldás a gabonafélék hosszú távú tárolására
  • OptoForce Kft. (Tatabánya): tanuló robotok a feldolgozó-iparban, a minőség és a hatékonyság javításának szolgálatában

Azóta, hogy 2014. január 1-jén elkezdődött a Horizont 2020” keretprogram, 2422 kkv részesült az innovációs ciklus első szakaszában támogatásban a kkv-támogató eszköz forrásaiból. A következő forduló határideje november 7.
 
A teljes közlemény itt olvasható angolul.
 
A támogatást elnyert kkv-k listája

Célzott kkv-támogató eszköz