Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. február 23. Az év 54. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737510. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Filmnet mától – a Megtorlás bevételével a NANE-t támogatják

Filmnet mától – a Megtorlás bevételével a NANE-t támogatják
(Munkatársunktól)

A #MeToo (#engem is) kampányhoz kapcsolódva, a Mozinet a Megtorlás című film október 23-án, este fél nyolckor kezdődő vetítésének a teljes bevételét a NANE számára ajánlja fel. A film a budapesti Puskin moziban lesz látható. A vetítés után közönségtalálkozót tartanak Els Vandervorst producernővel.

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület 1994-ben jött létre azzal a céllal, hogy fellépjen a nők és a gyerekek ellen elkövetett párkapcsolati és családon belüli erőszakkal szemben; tevékenysége egyéni, közösségi és társadalmi szinten folyik. A „Megtorlás” című film szorosan kapcsolódik a munkájukhoz, hiszen a kiváló holland rendező, Martin Koolhoven filmje egy fiatal nő története, aki nem hajlandó elfogadni, hogy a férfiak uralta kegyetlen világ csupán tárgyként tekintsen rá, és a saját kezébe veszi a sorsát. Brutális, zsigerileg ható thriller, amelynek a képei sokáig kísértik a nézőt.

A Megtorlást jórészt Magyarországon forgatták, így a film producernője, Els Vandevorst örömmel tér vissza hazánkba a premierre. A vetítést követő közönségtalálkozón biztosan beszél majd arról, hogy milyen volt együtt dolgozni Dakota Fanninggel és Guy Pearce-szel, hogy nőként miként látja a producer szakmát, és hogy milyen volt a magyarországi forgatás: Borsod megye ugyanis ezúttal egy vadnyugati kisváros díszleteinek adott otthont. Oda érkezett a történet szerint az új tiszteletes (Guy Pearce), aki karizmatikus férfiként gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait. Egy szempár azonban rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Dakota Fanning / a képen) az egyetlen, aki tudja, hogy a prédikátor egy igazi báránybőrbe bújt ragadozó farkas. A fiatal nő már többször próbált szakítani sötét és erőszakkal teli múltjával, de a tiszteletes személyében az újra utolérte őt. Johannának most döntenie kell, hogy tovább fut, vagy szembenéz a férfival és a pokollal, amelytől eddig menekülni próbált. A Megtorlás november 16-ától látható országosan a mozikban.

A jótékonysági Megtorlás vetítésre, valamint a mától október 23-ig tartó 7. Mozinet-filmnapok többi budapesti vetítésére jegyek itt kaphatók.

Október 20–23. között Budapesten a Puskin moziban és országosan további 13 város art mozijában a 7. Mozinet Filmnapokon további négy, a Cannes-i, Velencei és Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából válogatott filmet láthat majd premier előtt a közönség. Vetítik majd minden idők legsikeresebb francia filmje, az Életrevalók rendezőinek új vígjátékát, az „Eszeveszett esküvő”-t, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője, Andrej Zvjagincev Cannes-ban a zsűri díját elnyert „Szeretet nélkül” című drámáját, a „Fortunata” című olasz filmet, melynek főszereplőnője, Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el az idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban, valamint Pierre Lemaitre világhírű regényének látványos adaptációját, a „Viszontlátásra odafönt” című filmet. Emellett a filmnapok alkalmából további 12 olyan alkotás is újra látható lesz a mozivásznon, amelyek többsége már nincs műsoron.