Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ágh Péter közbenjárt

Ágh Péter közbenjárt
Föld S. Péter

Ágh Pétert márványba vésték Csepregen – írja a nyugat.hu. A tábla mívesen megmunkált, a betűk is veretesre sikeredtek. Csepregen leplezték le ezt a táblát, két nappal ezelőtt, október 23-án, és Ágh Péternek, a Fidelitas volt elnökének, a település országgyűlési képviselőjének a neve áll rajta.

Mit mondjunk, van egy kis hiányérzetünk. Ágh Péter nevét nagyobb betűkkel kellett volna bele vésni. Mert bár így is meglehetősen jól látható, de a nevét formáló betűk sora semmivel sem nagyobb, mint a többi. Pedig, amint az a szövegből is kiderül, az ő közbenjárásával készült ez az emléktábla.

Ha nincs Ágh Péter, aki közbenjárt, hogy tábla hirdesse a mostanra Büszkeségponttá szelídült forradalom emlékét, akkor ma nincs emlékezés. Talán a forradalom sem lett volna. Nem lett volna itt semmi sem.

Ha lenne hozzá kedvünk, megkérdezhetnénk, hogy kinek az ötlete volt Ágh Péter (kinek közbenjárásával létrejött a Világmindenség, plusz még minden más) nevét beleörökíteni a táblába. Maga a képviselő kérte (javasolta, elvárta, követelte)? Netán valamelyik helyi nyelvcsapásbajnok agyából pattan ki az ötlet?

Mindegy is, a tábla már megvan, és örök időkig hirdeti Ágh Péter dicsőségét. Akinek a közbenjárása nélkül – lásd, mint fenn. Van, aki vízen járt – van, aki közben.