Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2018. december 11. Az év 344. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737436. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Világító pavilonok a bécsi múzeumi negyedben

Világító pavilonok a bécsi múzeumi negyedben
EuroCommPR*Bécs

Már egy héttel a karácsonyi vásárok hivatalos megnyitója előtt beköszöntött a tél a bécsi MuseumsQuartier udvarán. A klasszikus fények és hagyományos karácsonyi dalok helyett itt trendi koncertekkel, új játékokkal és világító jégkockára hasonlító pavilonokkal várják a mézeskalács illat elől menekülőket.  (Kép: eSeL.at - Lorenz Seidler)

A karácsonyi hangulatnak nem kell feltétlenül giccsesnek lennie, vallja a bécsi MuseumsQuartier (Múzeumi Negyed) igazgatója, Christian Strasser. Ezért az MQ udvarán az adventi időszakban is modern légkörben forraltborozhatnak az arra járók. Az eddigi jégkunyhók helyét hangulatosan megvilágított kockapavilonok vették át. Bár a hét pavilon más-más színben pompázik, a szervezők figyeltek rá, hogy se a pavilonok, se a lampionok fénye ne legyen túl hivalkodó.

Az új formához új tartalom is párosul. A ma esti megnyitón az osztrák hip-hop formáció, az SK Invitational adja majd a zenei aláfestést. A népszerű hip-hop, elektropop és más modern irányzatok mellé az idén azonban beférkőzött a klasszikus zene is. December 6-án például a bécsi mdw zeneművészeti egyetem fúvós és dobos növendékei játszanak majd az MQ-ban.

Aki pedig nemcsak beszélgetni és forraltborozni szeretne, az egy újabb sportnak is hódolhat. November 16-tól csütörtökönként 16–20 óráig mikro-extrémbowlinggal várják az érdeklődőket. Az új játék a bowling, a biliárd és a golf keveréke. A lényege: a játékos nem közvetlenül a fabábukat, hanem a biliárdhoz hasonlóan a falat célozza meg. Így a megfelelő szög eltalálásával döntheti le a bábukat. A motoros sportok kedvelői pedig továbbra is élvezhetik az MQ miniautós akadálypályáját. 

További információk az MQ téli programsorozatáról.