Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. február 23. Az év 54. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737510. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mennyire hatékonyak a kkv-kkal kapcsolatos uniós politikák?

Mennyire hatékonyak a kkv-kkal kapcsolatos uniós politikák?
Infovilág

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) november 29-én meghallgatást rendez az Európa Pontban (Budapest, II., Lövőház utca 35.), hogy megismerhesse a magyar kkv-k véleményét a kkv-kkal kapcsolatos uniós politikák magyarországi eredményességéről és hatékonyságáról, illetve arról, hogy miként lehet megszüntetni a hiányosságokat.
 
A meghallgatás központi témája a finanszírozáshoz és a nemzetközi piacokhoz hozzáférés, a vállalkozói szellem ösztönzése, a bürokrácia csökkentése, a versenyképesség támogatása és az innováció fellendítése lesz. Az érdekelt feleket arra is felkérik, hogy mondják el véleményüket arról, hogy a kkv-k jelenlegi meghatározása megfelelő-e, vagy inkább felül kellene azt vizsgálni.
 
A meghallgatás egybegyűjti a magyar kkv-szervezeteket és más kulcsfontosságú nemzeti és európai szereplőket. A meghallgatáson felszólal:
 

 
A program és további információk itt találhatók.
 
A vita hat uniós tagállamban (Bulgária, Olaszország, Svédország, Belgium, Litvánia és Magyarország) tartott meghallgatások része, amelyre a A kkv-kkal kapcsolatos uniós politikák hatékonyságának javításáról szóló, 2017 júliusában elfogadott vélemény nyomon követéseként kerül sor. Kiemelt hangsúlyt kapnak azok az ajánlások, amelyeket a vélemény a nemzeti szintű végrehajtás céljával ismertetett.