Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ünnepek alatt a szokásosnál jobban védendők a gyerekek

Az ünnepek alatt a szokásosnál jobban védendők a gyerekek
LigetPress

Miközben a felnőttek harmada képtelen ellenőrizni a kiskorúak online jelenlétét, a szülők fele szerint a gyerekeket célzó kibertámadások száma folyamatosan növekszik. Az iskolai szünidőben a legveszélyeztetettebbek még az átlagosnál is több időt töltenek az interneten. (Képek: www.kaspersky.com/blog)

A Kaspersky Lab kutatása szerint a szülők fele tart attól, hogy gyerekeik nem megfelelő tartalommal találkoznak az interneten, a Kaspersky Safe Kids erre is kínál megoldást, hiszen képes blokkolni vagy figyelmeztetést küldeni a veszélyes weboldalakról és alkalmazásokról. A kibertanácsadó cég szakemberei frissítették a Safe Search funkciót, amelynek használatával blokkolható az olyan weboldalak megjelenítését, amelyek dohányzással, alkohollal, erőszakos jelenetekkel, vagy pornográf tartalmakkal kapcsolatosak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hiába keres rá a gyerek ilyen weboldalakra, a tartalmukat nem jeleníti meg a készülék, mivel a program nem engedi.

Most lehetőség van a kiegészítő funkciók, a többi között a „gyereklokáció” kipróbálására, amely jelöli a gyerek tartózkodási helyét, valamint korlátozni lehet ezeket a területeket is. Új funkció a közösségi oldalak felügyelete, amely részletes statisztikát készít a gyerekek közösségimédia-használatáról.

„A gyerekek naiv világképe rendkívül sebezhető a kiber-fenyegetésekkel, és veszélyes tartalmakkal szemben, amelyek elárasztják a világhálót. Épp ezért a szülői felügyelet elengedhetetlen, főként az iskolai szünetek alatt. A Kaspersky Lab célja az internethasználók védelme, köztük a legfiatalabb generációké is, ezért is alkottuk meg a Kaspersky Safe Kids csomagot” – magyarázta Andrej Mohola/ Андрей Мохола, a Kaspersky részlegvezetője.

Ahhoz, hogy a szülők az ünnepekben is biztonságban tudják csemetéiket, a Kaspersky Lab frissítette a Safe Kids programot. Ennek segítségével a szülők blokkolhatják a veszélyes kereséseket, időkorlátot állíthatnak be a különféle eszközökhöz, amiken a gyerek eléri az internetet, és amint lejár az idő, automatikusan blokkolja az internetes hozzáférést a készüléken, valamint távolról is ellenőrizhetik gyerekeiket.

A program segít a gyerekek internetes felügyeletében és egyúttal értesítést is küld a lehetséges kockázatokról, például a nem kívánt tartalmakról, valamint ötleteket ad bizonyos problémák elkerülésére. A szülők személyre szabhatják a programot, meghatározhatják, hogy mi számít veszélyesnek a saját gyerekük esetében.