Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. január 22. Az év 22. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737478. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Jótékonysági koncert a budavári Mátyás-templomban beteg gyermekek javára

Jótékonysági koncert a budavári Mátyás-templomban beteg gyermekek javára
(Munkatársunktól)

Négy nagyszerű művész fogott össze egy nemes ügy szolgálatában: Szamosi Szabolcs orgonaművész és barátai, Sebestyén Márta népdalénekes, Dés László dzsesszzenész-zeneszerző és Sigmund Groven norvég szájharmonika-művész február 13-án este ad jótékonysági koncertet a budai Mátyás-templomban, a Filharmónia Magyarország szervezésében. A bevételt a fellépők az Érintettek Egyesület javára ajánlják fel.

Az egyesület a daganatos, leukémiás és e súlyos bajokból fölgyógyult gyermekek, valamint szüleik, családjaik segítését, érdekképviseletét vállalta fel. Az egyesület legújabb kezdeményezése az Érintettek Lánca program, amely a gyermekek gyógykezelésének állomásait jelző gyöngyszemekből fűzött nyaklánc. Minden gyöngy egy-egy injekciót, vérvételt, vizsgálatot jelképez. Erre a bátorságot, erőt, kitartást szimbolizáló egyedi láncra fűzik föl a fellépő művészek saját zenei gyöngyszemeiket. A jótékonysági koncert bevétele a kezdeményezést segíti.

Szamosi Szabolcs a koncert kapcsán elmondta: „…végiggondoltam, hogy zenész barátaimmal együtt mennyi gyöngyszemet tudnánk felfűzni az Érintettek Láncára. Így született meg a közös zenélés gondolata. A hangversenyen művésztársaimmal, Sebestyén Mártával, Dés Lászlóval és Sigmund Grovennel együtt lépünk fel. Az idő rövidsége miatt kétséges volt, hogy be tudnak-e sűríteni egy újabb fellépést a naptárjukba. Örömmel jelenthetem: mindannyian igent mondtak a felkérésre…”

„Hatalmas megtiszteltetés a számunkra, hogy céljaink elérésében ilyen nagyszerű művészek segítenek. Amikor Szamosi Szabolcsot támogatási kérelmünkkel megkerestük, nem is gondoltuk, hogy egy ilyen nagyszabású koncert kerekedik ki belőle” – közölte dr. Hauser Péter gyermek-onkológus, az Érintettek Egyesület alelnöke.

A jótékonysági koncertre már árusítják a jegyeket a Filharmónia Magyarország budapesti irodájában. Aki nem tud részt venni a hangversenyen, de fontosnak tartja e nemes cél támogatását, az az Érintettek Egyesület számlájára (OTP Bank - 11708104-21093140) küldött bármilyen összeggel segíthet.

 

Címkék