Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. január 22. Az év 22. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737478. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hortobágyi T. Cirill a pannonhalmi új főapát

Hortobágyi T. Cirill a pannonhalmi új főapát
Infovilág

Ez év január 6-án választották meg az új pannonhalmi főapátot. A Pannonhalmához tartozó negyven örökfogadalmas szerzetes Hortobágyi T. Cirill (59) főmonostori perjel atyát választotta meg Szent Márton monostora új főapátjának – adta tudtul internetportálján a Pannonhalmi Főapátság.

"Örömmel tudatjuk, hogy Ferenc pápa elfogadva a főmonostori konvent választásának eredményét, 2018. február 16-án Cirill atyát pannonhalmi főapáttá, illetve a Pannonhalmi Területi Apátság ordináriusává nevezte ki. Hortobágyi Cirill atya a 996-ban alapított monostor 87. apátja, Szent Asztrik apát nyolcvanhatodik utóda. A mindenkori pannonhalmi főapát a Magyar Bencés Kongregáció prézes apátja egyben, így ezt a tisztséget is Cirill atya tölti be. Az új főapát benedikálására 2018. március 21-én, Szent Benedek atyánk tavaszi ünnepén kerül sor.

Az apátválasztást megelőző és az azóta eltelt időben sokan hordoztak bennünket imádságukban, és biztosították szerzetesközösségünket barátságukról és támogatásukról. Szívből köszönjük mindenkinek. Isten adja, hogy Pannonhalma ősi monostora a kibékülés és a szolgálat helye legyen hazánk és minden embertársunk javára" – írják a Pannonhalmi Főapátság szerzetesei.

Az új főapát életrajza; tessék kattintani!