Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. január 21. Az év 21. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737477. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécs polgármestert vált: Häupl után Ludwig

Bécs polgármestert vált: Häupl után Ludwig
EuroCommPR*Bécs

Kis híján negyedszázad után, az idén májusban köszön le Bécs város polgármestere, dr. Michael Häupl. Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) Bécs tartományi első embere már a januári kongresszuson átadta a párt vezetését kollégájának, Michael Ludwignak, aki a 2018. május 24-i közgyűlésen a polgármesteri címet is átveheti majd. Häupl tölti be az osztrák városok szövetsége elnöki tisztét is.

A két Michael: "mellettem az utódom". Häupl (jobb oldalt) Ludwiggal.

A hónap közepén zajlott le az első nagy pártkongresszus Michael Ludwig vezetésével, ahol a párt 60 fős grémiuma a városvezetés új irányvonalait határozta meg. A város leendő polgármesterének legfőbb célja, hogy Bécset „Európa digitális fővárosává” tegye. A digitalizációnak mind az infrastrukturális fejlesztések, mind a finanszírozás és az oktatás területén központi szerepet kell játszania – döntötték el Bécs szociáldemokrata politikusai.

A kisebb városi közösségek is fontos szerepet kapnak az új pártelnök jövőképében. Olyan terveket szeretne megvalósítani, amelyek által a bécsiek és főként az egyes városrészek lakói sokkal inkább magukénak érzik majd a kerületüket. Evégett például egy új nyári színpadot szeretnének felépíteni a Duna-parton. A konkrét tervek között említették egy sport- és kulturális csarnok megépítését is. A következő kongresszuson, május 14-én Michael Ludwig pedig a többi között a városházi szervezet átalakítását fogja megvitatni párttársaival, mielőtt május 24-én átvenné az osztrák főváros vezetését.  

Dr. Michael Häupl 1994. november 7. óta Bécs város polgármestere és az osztrák főváros emblematikus alakja. Huszonnégy esztendei polgármesteri pályafutása alatt Bécs éveken át – ma is! – a világ legélhetőbb városa címet viselte. Michael Ludwig 2007 óta Bécs város lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős tanácsnoka. 2009 és 2010 között ő volt Bécs második polgármester-helyettese.