Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2019. január 24. Az év 24. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737480. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egy kicsit hamisítottam

Egy kicsit hamisítottam
Horváth Kálmán

Tudom, hogy unalmasak történeteim a fociról, szégyenkezem is, hogy miközben az országot a választási visszaélések foglalkoztatják, aközben engem csak a barátaim, a sporttársaim.

Kispesten hetente háromszor jövünk össze, elfoglaljuk a Bolyai iskola tornatermét, és játszunk. Ha esik az eső, akkor ugyanúgy csúszkálunk, mintha a szabadban lennénk, mert a tető beázik, de semmi baj, van vödrünk és eredményjelzőnk, két-három néző is előfordul, ha behunyjuk a szemünket akár a Pancho Arénába is képzelhetjük magunkat.

Igaz, hozzánk nem jönnek profi játékvezetők, veszekszünk is hiányukban éppen eleget, én például nem állok meg, ha a kezemre rúgják a labdát, pedig házi szabályaink szerint ez is „henc”. Az eredményjelzőnk egy T-betű, szárain fémlapocskák 0 -12. számozva, ha valamelyik csapat gólt lő, akkor a nézők közül valaki lapoz. Igazából nem lehet ezt eltéveszteni, bár ha a tábla digitális lenne, a közelébe sem mennék, ismeretlen terepre ne tévedjék az ember.

Intelligens emberek rúgják a bőrt, az iskolába már úgy jönnek, hogy nem gond nekik a hármas után a négyest megtalálni, nem is szokták eltéveszteni. Olyan nálunk, a történelmi hűség kedvéért, Kispest, Árpád utca 14, irányítószám: 1195, csak egyszer fordult elő, hogy a meccs végén kevesebb gól szerepelt a táblán, mint a meccs közepén, de előfordult. Egy vasárnap 5:4-re vezetett ellenfelünk, gólt rúgott, hatig játszottunk, és ezzel megnyerte a mérkőzést.

Amikor rossz formában vagyok, többnyire mindig, akkor rögtön keresem, hogy kit hibáztathatnék ezért. A focista, lehet profi vagy amatőr, még egy apácazárdában is találna bűnöst, ha pedig nagyon dühös, egy egész világra képes rátolni a felelősséget.

Én akkor az eredményjelzőre haragudtam meg, méregből lapoztam, de véletlenül visszafelé. Az ötös után nem a hatost, hanem a négyest tettem ki. A többiek siettek az öltözőbe, nem néztek a táblára, tudták, amit tudtak, én pedig azért sem javítottam. Talán csak Kormány Zoli barátom észlelte a hibát, de a barátok nem jelentik fel egymást, elfogadják a másikat, még akkor is, ha az eredményt hamisít.

Mi hazamentünk, az eredményjelző meg vissza a szertárba, a következő meccsig várakozott a szekrény polcán, és senkit sem érdekelt, hogy 6:4 helyett 4:4-et mutatott.

Erről most csak azért írtam, hogy ha mindez kiderülne, akkor az utókor tudja meg, én, a saját kezemmel változtattam meg a végeredményt, ehhez Zoli barátomnak (öt Zoli játszik nálunk), tehát a Kormánynak semmi köze sem volt...