Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2019. január 20. Az év 20. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737476. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

E-bringával a Bécsi Központi Temetőben

E-bringával a Bécsi Központi Temetőben
EuroCommPR*Bécs

A „Smarter Together“ városi rehabilitációs kezdeményezés alapján elektromoskerékpár-kölcsönző állomást alakítottak ki a Bécsi Központi Temetőnél (Zentralfriedhof). A közösségi e-bike használata az első két órában ingyenes. (kép: B&F Wien/Tobi Natter)

Az osztrák fővárosban összesen 46 temető található, közöttük a leghíresebb a Bécsi Központi Temető, a Zentralfriedhof. Ez a sírkert turisztikai szempontból is kiemelkedő látványosság, ott található világhírű osztrák művészek - mint például Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Antonio Salieri és a magyar Ligeti György zeneszerző díszsírhelye, valamint a szecesszió jegyében épült számos emlékhely.

Azért, hogy a 2,5 négyzetkilométeren elterülő óriási kulturális teret ne csak gyalogosan csodálhassák meg az oda látogatók, a „Smarter Together” városi rehabilitációs kezdeményezésnek köszönhetően elektromos kerékpárkölcsönző állomást alakítottak ki a temető 2. számú bejáratnál, a Simmeringer Haupstraße 234. felől.

Az elektromos biciklik május 2-ától használhatók, jegy mobiltelefonnal, a SIMBIKE alkalmazással váltható. A kerékpárok használata az első két órában ingyenes, majd minden további óra 2 euróba kerül. Az elektromos kerékpárkölcsönző tesztüzeme 2018 végéig tart, ezt követően további állomások kihelyezéséről döntenek majd.