Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. január 21. Az év 21. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737477. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szvingre veszik a zöldséget a bécsiek

Szvingre veszik a zöldséget a bécsiek
EuroCommPR*Bécs

Nyolc bécsi piacon a kulináris élvezetek mellé májusban kulturális csemegéket is kínálnak: hétvégente élőzenével szórakoztatják a vásárlókat és a kofákat. Az idén a szvingé a főszerep. A The Reveilles a Zenepiac bemutatóján. (Kép: Christian Fürthner / PID)

Benny Goodman, Glenn Miller és Ella Fitzgerald idejébe mehet vissza, aki májusban kilátogat valamelyik nagy bécsi piacra. A zenés piac (Musikmarkt) rendezvénysorozat keretében részként péntekenként és szombatonként a friss zöldségek és gyümölcsök mellé élőzenét is kínálnak a vásárlóknak.

Az akcióban nyolc piac vesz részt – köztük a magyarok által is jól ismert – Naschmarkt, a Brunnenmarkt és a Rochusmarkt. A zenei paletta pedig – a Duke Ellingtonra emlékeztető „It don't mean a thing, if it ain't got that Swing!" mottó után szabadon – legalább olyan változatos, mint Bécs zenei élete.

A tizedik alkalommal sorra kerülő különleges koncertsorozaton olyan együttesek lépnek fel, mint a Doro, Pete & Jules, a The Reveilles, a Belle Affaire, a Picadilly Onions Triom, a Sugar Daisy's Hot Club. Aki nem bír a lábaival, az nyugodtan táncra is perdülhet. A rendezvény ingyenes.

Részletes program és helyszínek – tessék kattintani!