Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. május 24. Az év 144. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737600. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bosch-vezető kapott akadémiai díjat

Bosch-vezető kapott akadémiai díjat
Infovilág

Oliver Schatz, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és műszaki területekért felelős elnöke, a Magyar Tudományos Akadémia 189. közgyűlésén vette át az Akadémia Vezetői Kollégiuma által adományozott Wahrmann Mór-érmet. Az intézmény e kitüntetéssel a gazdasági élet azon kiválóságait jutalmazza, akik kimagasló érdemeket szereznek a tudomány, a kutatás, a fejlesztés támogatásában.

Oliver Schatz, a Bosch Budapesti Fejlesztési Központjának (nyitó képünkön) vezetője a díjat a Magyar Tudományos Akadémiával ápolt együttműködéséért, valamint a globális megatrendek kutatásában, illetve az automatizált vezetés fejlesztésében Magyarországot meghatározó szereplővé emelő egyetemi és kutatóintézeti programok támogatásáért kapta.

A Bosch Budapesti Fejlesztési Központ több mint 2200 mérnökével Németország után Európa legnagyobb K+F központja, ahol az autóipar legújabb vívmányain dolgoznak. A vállalat jövőt alakító technológiai törekvései, innovációs megoldásai több mint száz év szakmai tudására és tapasztalatára épülnek.

A Magyar Tudományos Akadémia a Wahrmann Mór által létesített adományból 1897 óta jutalmazza a kereskedelem és ipar területén elért kiváló érdemeket. Az MTA 2003-ban felújította a díjat, hogy példává avassa a gazdasági élet területén tevékenykedő, a tudomány és a kutatás támogatásában kimagasló érdemeket szerzett személyek tevékenységét.