Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2019. május 23. Az év 143. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737599. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az év gyára a Bosch miskolci kéziszerszámgyára

Az év gyára a Bosch miskolci kéziszerszámgyára Az év gyára a Bosch miskolci kéziszerszámgyára
Infovilág

„Az év gyára, 2017” kitüntetéssel jutalmazták a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-t a 10 milliárd forintnál nagyobb árbevételű cégek összetett versenyében. A miskolci gyárat „a legjobb menedzsment-folyamatok” címmel, fejlesztési törekvéseit pedig az idén először meghirdetett Ipar 4.0 szakmai különdíjjal jutalmazták.


A cégek harmadik alkalommal az idén nevezhettek a Professional Publishing Hungary Kft. kiadásában megjelenő GyártásTrend technológiai magazin versenyén. A termelőüzemet működtető minden hazai cég kilenc kategóriában pályázhatott, „az év gyára” díjat pedig az a vállalat vagy vállalkozás nyerhette el, amelyik több kategóriában is az esélyesek szűkített listájára került, és legalább az egyikben az első helyen végzett.

Árbevétel szerint három összetett nyertest hirdetett a GyártásTrend: azidén is külön osztottak „az év gyára” díjat a 3 milliárd forint alatti, a 3-10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevételű cégek körében.

A legjobb menedzsment-folyamatok kategória, amelyben szintén a Bosch diadalmaskodott, az adott üzem termelési és támogató folyamatainak hatékonyságát és eredményességét vizsgálta, valamint azt, hogy miként segítik a részfolyamatok a működés egészét. Ezenkívül a cégek indulhattak például a leginnovatívabb gyártó, a legjobb termelő vagy a legeredményesebb gyártástámogató vállalat címéért.

Első alkalommal az idén hirdették meg az Ipar 4.0 kategóriát, amelynek kidolgozásában és értékelésében az MTA Sztaki is együttműködött az iparági szereplőkből álló zsűrivel. Ebben a kategóriában a folyamatok automatizálását és digitalizálását, valamint az adatok elemzését és hasznosításának mértékét értékelték a zsűritagok.

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A vállalat mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű kéziszerszámgyár csaknem 2400 munkavállalót foglalkoztat.