Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. január 21. Az év 21. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737477. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az év információbiztonsági újságírója: Dömös Zsuzsanna

Az év információbiztonsági újságírója: Dömös Zsuzsanna
(Tudósítónktól)

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg „Az év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idén Dömös Zsuzsanna, a 24.hu újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az egyesület mai szakmai fórumán. (Marjai János/24.hu felvételés Dömös Zsuzsanna átveszi a szakmai rangot adó elismerést.)

A tizenharmadik alkalommal az idén meghirdetett „Az év információbiztonsági újságírója” címet Dömös Zsuzsanna, a 24.hu újságírója kapta az egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. A Hétpecsét ezzel az erkölcsi elismeréssel ismeri el azoknak újságíróknak teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

Dömös Zsuzsanna 2013-ban végzett a Kaposvári Egyetem Kommunikáció és Média szakán nyomtatott sajtó, elektronikus média szakirányon. Öt éve publikál külsős cikkíróként a PC Guru videojátékos magazinban, szabadúszó szövegíróként több cégnek is dolgozott. Tech-újságírással a HWSW Informatikai Hírmagazinnál kezdett foglalkozni gyakornokként, majd töltött másfél évet az Origo Techbázis rovatánál teljes idős újságíróként. Egy éve a 24.hu tech és mobil rovatának tagja. Fő érdeklődési területei a kiberbiztonság, az álhírek problémája, a közösségi média, a technológia társadalomra gyakorolt hatásai.

A Hétpecsét Egyesület fórumán Dömös Zsuzsanna „Lájkokból politikai fegyver – avagy miért is ijesztő a Facebook adatbotránya?” címmel tartott előadást. Prezentációjában az utóbbi időszak legnagyobb adatkezelési botrányát és annak szereplőit mutatta be. Miért kellett a Cambridge Analytica cégnek 87 millió Facebook-felhasználó adata? Miért nem járt el helyesen a Facebook, és milyen változásokat vezettek be az ügy nyilvánosságra hozása után a közösségi oldalon? Mi a tanulság mindebből a felhasználók számára? Befolyásolhatják-e egyáltalán a választásokat a profilelemzési módszerek? Előadásában ezeket a kérdéseket válaszolta meg.