Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. május 24. Az év 144. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737600. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécs: Michael után Michael

Bécs: Michael után Michael
EuroCommPR*Bécs

A jövőre szeretné felkészíteni Bécset az osztrák főváros új polgármestere, dr. Michael Ludwig. A szociáldemokrata politikus dr. Michael Häupltól vette át a város vezetését, aki csaknem 24 éven át volt Bécs első embere. (A bélyegképen: a bécsi városháza.)

Bécs szövetségi tartomány közgyűlése megválasztotta az osztrák főváros új polgármesterét, dr. Michael Ludwigot (Sabine Hauswirth/SPÖ felvételén). A szociáldemokrata politikus (SPÖ) 1999 óta tagja a bécsi közgyűlésnek, 2007 óta pedig lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős városi tanácsnok volt; 2009–10-ben ő volt Bécs második polgármester-helyettese.

Ludwig célja, hogy felkészítse Bécset a jövőre; csapatával tovább szeretné erősíteni az osztrák főváros gazdaságát, a digitalizációra pedig lehetőségként tekint. Mivel fontosnak tartja, hogy a fejlődésből minden bécsi profitáljon, kulcsfontosságú szempont számára a társadalmi igazságosság és egyenlőség.

Céljai megvalósításában négy új ember segíti a városvezetésben: Peter Hanke, aki eddig a Wien Holding egyik ügyvezetője volt, most a pénzügyi, gazdasági, digitalizációs és nemzetközi ügycsoport vezetését veszi át. Veronica Kaup-Hasler az új felelőse a kulturális és tudományos ügycsoportnak. Neki a többi között az lesz a feladata, hogy felfrissítse Bécs kulturális életét. Az egyik legnehezebb területet, a szociális, egészségügyi és sport ügycsoportot Peter Hacker, a Fonds Soziales Wien volt vezetője viszi tovább. Ludwig helyét Kathrin Gaal veszi át a lakhatásért, lakásépítésért és városmegújításért felelős ügycsoport élén, amelyet egy további területtel egészítettek ki: ezentúl hozzá tartoznak a nők körülményeivel kapcsolatos feladatok is.

Bécs távozó polgármestere, dr. Michael Häupl 1994. november 7-e óta töltötte be ezt a tisztséget. Polgármesteri pályafutása alatt Bécs éveken át a világ legélhetőbb városa címet viselte.