Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. február 20. Az év 51. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737507. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

MTI-közlemény: „Valótlanul híreszteltük…”

MTI-közlemény: „Valótlanul híreszteltük…”
Infovilág

Rafinált módon, egy perccel kedd éjfél előtt adta ki a Magyar Távirati Iroda azt a helyreigazítást, amely az általa gondozott Országos Sajtószolgálat felületén jelent meg. Az eljárás azok szemében, akik sok évtized óta ismerik és tisztelik a pártatlanságra és hitelességre törekvő hírügynökséget, meglehetősen méltatlannak látszik. Nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni, ezért inkább közzé tesszük a helyreigazító szöveget:

„Budapest, 2018. május 29., kedd (MTI) - A „Kormányzati Tájékoztatási Központ Közleménye – Reagálás a Helsinki Bizottság közleményére" címmel 2017. december 8. napján az Országos Sajtószolgálat honlapján megjelent közleményben valótlanul híreszteltük, hogy a Helsinki Bizottság pénzt keresett azzal, hogy feljelentette Magyarországot azért, mert Magyarország nem bánt megfelelően a bevándorlókkal.

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Magyar Helsinki Bizottság több száz millió forintot kap külföldről átláthatatlan módon. A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nem keresett pénzt azzal, hogy eljárást indított a magyar állam ellen a menekülőkkel szemben tanúsított bánásmód miatt. A Magyar Helsinki Bizottság finanszírozása pedig a jogszabályoknak megfelelően átlátható. MTI 2018. május 29., kedd 23:59”