Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2019. március 21. Az év 80. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737536. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Négyzetmétere egymillió forint

Négyzetmétere egymillió forint
Infovilág

Két éven belül egymillió forintnál is magasabb négyzetméter-árakkal kell a budapesti belvárosban, mindenekelőtt az V. kerületben számolni, ha a jelenlegi ütemben drágulnak tovább az ingatlanok – derül ki a Duna House legújabb elemzéséből. A Budapest legkisebb kerületében megkettőződtek az árak az ingatlanpiaci fellendülés kezdete óta. Négy éve (2014-ben) 420 ezer, tavaly már 788 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár.

A legfrissebb adatok szerint a drágulás folytatódik, az idén vészesen megközelítette a 900 ezer forintot az V. kerületi ingatlanok átlagos négyzetméterára. Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője szerint a mostani növekedési ütemmel számolva, két év múlva a legtöbb V. kerületi ingatlan milliós négyzetméteráron fog elkelni – ha ennyiért is lesz rá vevő. Jelenleg a lakások mintegy harmada kerül ennyibe, sőt, 1,1 millióba – négyzetméterenként. A vásárlások hátterében legtöbbször befektetési szándék állt, bár van vevő, aki nagyobbra cserélte addigi otthonát – az ország egyik legdrágább körzetében.

Gyakorlatilag csaknem mindegy, hogy a kerület melyik utcájában kínálják eladásra ingatlant: mindenütt drága – az átlagember számára.