Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. május 25. Az év 145. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737601. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Orbán népességcserével riogat Soros okán

Orbán népességcserével riogat Soros okán Orbán népességcserével riogat Soros okán Orbán népességcserével riogat Soros okán

Muzulmánok ezreinek befogadását történelmi tapasztalatai miatt ellenzi Magyarország – nyilatkozta hazánk Szentszéknél akkreditált nagykövete, Habsburg-Lotharingiai Edvárd az osztrák Katholische Nachtrichten folyóiratnak adott interjújában, Vatikánvárosban.  Mi, fogalmaz Ferenc József szépunokája, 150 éven át megtapasztaltuk, milyen trauma az oszmán birodalom fennhatósága alatt élni, ráadásul az ország 1989-ig mindig idegen uralom alatt állt, s mindez önmagában is elég magyarázatul szolgál.

Ezért gondoljuk úgy, mondja a szentszéki magyar nagykövet, hogy kívülről, külső hatalom ne mondja meg nekünk, mi a dolgunk. Magyarország amúgy is a keresztény értékrend mellett áll ki, és ezt a kultúrát védve mond nemet a muszlimok befogadására. Habsburg-Lotharingiai Edvárd arra kér minden közösséget, hogy előítéletek nélkül figyeljen oda mindenki mások véleményére, ami az őszinte, nyitott vita alapja lehetne. Szerinte azt az országot kell segíteni minden lehetséges módon, ahonnan a menekültek érkeznek. Viszont ellentmondott saját magának is, amikor azt mondta, kívülről nem dönthetünk arról, mi lenne a migrációs válságra a legjobb keresztény válasz – olvasható a lap osztrák kiadásában is.

Ukrán gép repült be vasárnapra virradó éjszaka a magyar légtérbe, amit ki kellett kísérnie a magyar Gripeneknek, és amiről a NATO Integrált Légirányítói Központja riasztást is kapott – így tudja az orosz kormány által finanszírozott, több országban is jelen lévő Sputnik News portál, amelyik saját megfogalmazása szerint is alternatív híreket gyárt.

Az előzményeket részletezve a cikk utal arra, hogy már januárban is elkaptak ukrán gépeket, és rendszeres ukrán légtérsértések történnek. Ezeken a gépeken illegális árukat és migránsokat szoktak beszállítani az országba. Rögtön rátér a cikk az ukrán oktatási törvény miatt a két ország között kialakult feszült viszonyra, amelynek következményeként Magyarország nemzetközi fronton blokkolja Ukrajna leendő NATO-tagságát.

A BBC Dateline műsorában az unió válsághelyzetével foglalkoztak, s elhangzott, hogy soha nem látott dühöt is tiltakozást tapasztalva Brüsszel igyekszik letörni a növekvő ellenállást. Brexitet erőltető UKIP pártja felé sodródó Daily Express bulvárlap is idézte az elhangzottakat, s a The Nation uniós szakújságírója nemcsak arra hívta fel a figyelmet, hogy Olaszország után Szlovénia is erősíti azt a vonalat, amelyet már eddig olyan szélsőjobb kormányok húztak meg, mint Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és Csehország, hanem arra is, hogy ezek az országok fokozatosan kerülnek az orosz befolyási övezet alá  – jellemezte a válságos helyeztet Maria Margaronis. S innentől kezdve ez nemcsak egyszerűen a Brexit válsága, hanem az unió válsága, s szerinte a költségvetési fegyelem bevezetése és a migrációs válságban való egyetértés nélkül csaknem menthetetlen a helyzet. Vele szemben Jean-Claude Juncker bizottsági elnök mintha alábecsülné a helyzetet és a legutóbbi választási eredményeket, mert úgy fogalmazott: Olaszország és Szlovénia a demokrácia és az uniós egység megteremtésének kulcsországai, amelyek Európa szívében eddig elért eredményeik alapján csak tiszteletet érdemelnek. Mintha Juncker udvarolna ezeknek az országoknak.

A KárpátHír beszámol a Jobbik autonómia-törekvéseiről: Sneider Tamás szerint a trianoni békediktátumra továbbra sem született még demokratikus válasz. A Jobbik meggyőződése, hogy ezt a traumát hosszú távon kell kezelni, és ha ez nem történik meg, akkor a következő évtizedekben szembe kell nézni azzal, hogy a magyarság egynegyede részben vagy teljes egészében a jogaitól megfosztva kell éljen. Szávay István vezetésével autonómia-munkacsoportot hoztak létre, s párbeszédet folytatnak majd a környező országok politikusaival.

A Der Standard Orbán szokásos hétvégi rádiós nyilatkozatából leginkább a Sorosra vonatkozó részekre hegyezte ki a cikkét: „az uniós migrációs beáramlás szerinte a globális pénzügyi és üzleti körök machinációja”. Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens tönkretételével – fogalmazott a magyar kormányfő. S különösképpen kiemelve a népességcsere kifejezést, mert a Der Standard arra lett figyelmes, hogy általában a populista és szélsőjobbos pártok szóhasználatában lett egyre gyakoribb, sőt a német szélsőjobb AfD is épp ezzel a kifejezéssel operál. A cikk legvégén azonban ott van, hogy a Soros-terv létezésére hiteles bizonyítékot egyelőre nem tud felhozni a Fidesz.