Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. június 17. Az év 168. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737624. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Látvány és szórakozás: Mátyás udvarát megidéző maszkabál a budai várban

Látvány és szórakozás: Mátyás udvarát megidéző maszkabál a budai várban
Infovilág

A nagy érdeklődésre való tekintettel A Corvina könyvtár budai műhelye című kiállítás vasárnaponként is látogatható február 9-ig az Országos Széchényi Könyvtárban. Családi napján az intézmény Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódó zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez.

A nemzeti könyvtár páratlan kiállításán együtt látható a hazánkban található corvinák nagy része, valamint számos pompás kódex, amely külföldről, a többi között New Yorkból, Párizsból és a Vatikánból érkezett. A kiállítás általa budai műhelyhez köthető páratlan művészet- és művelődéstörténeti jelentőségű 65 kódexet ismerhet meg a közönség. Az eredeti könyvtár, amely mintegy 2000 kötetet (!) tartalmazott, a maga korában olyan nagy gyűjteménynek számított, hogy méreteiben csak a pápa bibliotékája múlta felül. 

Tíz nap múlva, január 19-én az Országos Széchényi Könyvtár a családi napja alkalmával Mátyás király világhírű könyvgyűjteményéhez kapcsolódóan, zenés-táncos mulatságot, farsangoló maszkabált rendez, amelyen illuminátormesterek, vándormuzsikus és finom falatok várják az érdeklődőket. A bálra belépés alkalomhoz illő udvari maszkában (álarcban) lehetséges, az est végén bálkirálylány- és bálkirályfi- választás lesz. A kiállításra vásárolt belépőjegy egyúttal a programon való ingyenes részvételre is jogosít. A maszkabál részletes programja itt olvasható.

 
A Maszkabál január 19-én, szombaton délután három órakor kezdődik az Országos Széchényi Könyvtárban (Budapest, I., Szent György tér 4-5-6., Budavári Palota F-épület. Megközelíthető a Dózsa György térről gyorslifttel vagy a 16-os, illetve a 16/A busszal a Dísz tér és az Oroszlános Udvar felől.