Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2019. május 27. Az év 147. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737603. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bekapcsolták az első, szabványos 5G tesztállomást Zalaegerszegen

Bekapcsolták az első, szabványos 5G tesztállomást Zalaegerszegen
Infovilág

A Magyar Telekom üzembe helyezte az első, szabványos 5G állomását. A Zalaegerszeg belvárosában létesített állomás a 3,7 GHz-es teszt-spektrumot használja. A valós körülmények között működő, gigabites sebességre képes teszthálózat szabványosított 5G rendszerrel valósul meg, és kereskedelmi bevezetésre érett 5G hálózati eszközöket használ. (Nyitó képünk forrása: goodnewsfinland.com)

A próbaüzem célja, hogy a szolgáltató megismerje az új technológia együttműködését a meglevő hálózatokkal, és ezzel idejében felkészüljön a majdani integrációjára.

A Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Systems Magyarország 2017. június elején írt alá együttműködési megállapodást a kormányzattal, Zalaegerszeg városával és az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-vel; a távközlési szolgáltató ennek alapján kezdte el az 5G mobilkommunikációs próbahálózat kiépítését a városi járműipari tesztpályán.

A zalaegerszegi tesztpályához kapcsolódóan a T-Systems részt vett az informatikai, elektronikai és járműipari cégeket összefogó Zalai Önvezetőjármű-klaszter megalakításában is.

A következő generációs, tehát az 5G mobiltechnológia az eddigieknél mintegy tízszer nagyobb adatátviteli sebességet és számottevően rövidülő válaszidőt, egyben a mostaninál látványosan jobb ügyfélélményt kínál. A jelenlegit sokszorosan fölülmúló kapacitásnak köszönhetően egyidejűleg eszközök tízmilliói kapcsolódhatnak a hálózatra.