Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. május 24. Az év 144. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737600. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Budapesti találkozóra várják az érdeklődőket a mesterséges intelligencia kutatásának kiválóságai

Budapesti találkozóra várják az érdeklődőket a mesterséges intelligencia kutatásának kiválóságai Budapesti találkozóra várják az érdeklődőket a mesterséges intelligencia kutatásának kiválóságai
Infovilág

A mesterséges intelligencia, a „deep learning” témáit, a terület kutatási eredményeit, lehetséges fejlődési irányait boncolgató konferenciát rendeznek Budapesten, március 20–22-én. Az Ericsson Magyarország szakmai irányításával és támogatásával megvalósuló esemény még a hasonló nemzetközi rendezvények között is kiemelkedőnek számít, miután márciusban a magyar fővárosba érkezik és előadást tart a mesterségesintelligencia-fejlesztésekben meghatározó világcégek (UBER, Volkswagen, IBM, Google, Twitter kutatója.

Az érdeklődők számára kihagyhatatlan lehetőséget kínál a budapesti Reinforce konferencia, hiszen a mesterséges intelligencia olyan kérdései is napirenden lesznek, mint például a kulturális elfogultság felismerése. 

Az eseményt Patrick van der Smagt, a Volkswagen-csoport MI kutatási részlegének igazgatója nyitja meg. Előadásában a deep learningre, vagyis a gépek maguk megfigyelésein és tapasztalatain keresztüli önfejlesztői lehetőségeire összpontosít.

Miként a hálózatok egyre összetettebbé válnak, a mesterséges intelligenciának (MI) és az automatizációnak a hálózati technológiák területén is növekszik a szerepe. Az Ericsson folyamatosan fejleszti az MI és gépi tanulás technológiáit, mely a cég Expert Analytics megoldásával együtt az 5G következő generációs hálózatainak kritikus fontosságú elemei lesznek.

Az Ericssonnál a tavaly vetődött fel a Reinforce-konferencia megszervezése, szakmai támogatása, mert a vállalat szakembereinek is a meggyőződése: nagyon nehéz lenne olyan iparágat találni, amelyet a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás ne változtatna meg a következő egy-két évtizedben. Ezek alapján nem túlzás: az MI-ra az új villamos energiaként kell tekinteni. Az Ericssonnál éppen ezért érzik fontosnak, hogy Magyarországon is mindenki számára elérhetővé tegyék a legmodernebb ismeretek megszerzését az MI világában.  

A budapesti konferencia előtti napon az érdeklődők gyakorlati foglalkozásokon, illetve találkozásokon is részt vehetnek nemzetközi szaktekintélyek társaságában.

A rendezvény helyszínei: az Ericsson-ház (XI., Magyar tudósok körútja 11.) és az Uránia filmszínház (VIII., Rákóczi út 21.)