Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2019. július 19. Az év 200. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737656. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Temetőbe járnak futni a bécsiek

Temetőbe járnak futni a bécsiek
EuroCommPR*Bécs

Mivel egyre több városlakó jár futni a Bécsi Központi Temetőbe, az intézmény vezetése gondolt egyet, és két pályát is kijelölt a sírok között. A hivatalos megnyitót májusban tartják, természetesen futóversennyel. (Nyitó képünkön: fasor a Bécsi Központi Temetőben © PID /Schaub-Walzer)

Síremlékek a Bécsi Központi Temetőben © PID /Schaub-Walzer

Ahogy a város egyre jobban körbenövi a temetőit, egyre többen használják ezeket a sajátos oázisokat pihenésre, feltöltődésre, sportolásra. Így van ez a Bécsi Központi Temetővel, a Zentralfriedhoffal is, amely az utóbbi időben már nem csupán a gyász és megemlékezés helye, hanem kedvelt célpontja a pihentető sétára vágyóknak és a futás szerelmeseinek.

Az igényhez igazodva, a temető vezetése március elején két futópályát jelölt ki a területen. Az útvonalakat táblák jelzik, a temető 2-es bejáratánál pedig áttekintő tábla is segíti a sportolni vágyókat az eligazodásban.

Korántsem ellentmondásos az, hogy egy temető egyszerre legyen az emlékezés és az egészséges élet helye; ezáltal az elhunytak továbbra is részesei lehetnek az életnek.

A futópályák hivatalos átadója május 25-én lesz, természetesen futóversennyel egybekötve. A rendezvény a Silent Run nevet kapta, nevezni három kategóriában lehet a wienläuft.at oldalon. A nevezési díjakból származó bevételt teljes egészében a magas tüdővérnyomásban szenvedő betegeket támogató szervezet kapja.  

 

 

 

Síremlékek a Bécsi Központi Temetőben © PID /Schaub-Walzer