Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. július 17. Az év 198. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737654. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sokallta a Versenyhivatal, figyelmeztette a nagyotmondó portált

Sokallta a Versenyhivatal, figyelmeztette a nagyotmondó portált

Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az otthonterkep.hu portál működtetője az oldalon közzétett „több mint 455 000 ingatlan elérhetősége” jogsértő jelmondata miatt. A GVH megállapította: a weboldalt működtető Mapsolutions Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor reklámjaiban azt állította: több mint 455 ezer ingatlan (illetve ingatlanhirdetés) található az oldalon. A vállalkozás ugyanis nem tudta bizonyítani állítását.

A hatóság – figyelemmel arra, hogy a vállalkozás kkv-nak minősül – figyelmeztetésben részesítette a céget. Emellett határozatában kötelezte a társaságot, hogy alakítson ki olyan belső eljárásrendet, amely biztosítja a versenyjogi előírásoknak történő megfelelést az általa üzemeltetett minden portálon, majd e működési rendnek megfelelően vizsgálja felül kommunikációját az otthonterkep.hu portálon.

A versenytörvény értelmében a GVH a kis- és középvállalkozások első alkalommal megvalósított jogsértése esetén bírság kiszabása helyett figyelmeztetést is alkalmazhat, ha a jogsértés nem közbeszerzési kartell részeként, uniós jogot sértve vagy sérülékeny fogyasztók kárára történik. A versenyhatóság utólag ellenőrzi, hogy a vállalkozás megfelelően teljesítette-e az előírtakat, és mulasztás esetén bírságot is kiszabhat.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/36/2018.