Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2019. július 20. Az év 201. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737657. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ingyen a pénzről felnőtteknek is

Ingyen a pénzről felnőtteknek is Ingyen a pénzről felnőtteknek is
(Tudósítónktól)

Magyar–szlovák program részeként „felelős szülőket és pedagógusokat” képeznek az OTP Fáy András Alapítvány és szlovákiai partnerszervezete, az OTP Ready Alapítvány szakemberei. A hagyományos módszerekkel szakító, élmény alapú képzések célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése felnőttek körében.

Szlovákiában és hazánkban is meglepően alacsony szintű a pénzügyi kultúra, a pénzügyi és jövőtudatos tervezés. A két alapítvány együttműködése ezt a gondot kívánja megszüntetni. Az idén márciusban meghirdetett „pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” kezdeményezéssel létrejött felnőttképzési tananyagok alapján láttak hozzá a felelős szülők és pedagógusok számára szóló felnőttképzéshez. Június végéig itthon 150–200 felnőtt sajátíthatja el az okos bánásmódot a pénzzel Budapesten, Nyíregyházán, Mezőkövesden és Csömörön.

Budapesti mintára 2016 óta Nyíregyházán, 2017 óta Bukarestben, illetve tavaly nyár óta a szlovákiai Nagyszombatban is az OTP Fáy András Alapítvány által kidolgozott módszertan szerint zajlik a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatás. A szlovák–magyar együttműködési program részeként megnyitott nagyszombati centrumban évente ötezer általános és középiskolás kívánnak képezni. Itthon 2012 óta mintegy 120 ezer iskoláskorú vehetett részt a Fáy András Alapítvány saját fejlesztésű pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási oktatásán.