Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2019. július 16. Az év 197. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737653. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kire szavazzak a vasárnapi európai parlamenti választáson?

Kire szavazzak a vasárnapi európai parlamenti választáson?
Infovilág

Segít a döntésben a K-Monitor alkalmazása. Már csak két nap van hátra az EP-választásokig, de sokan még mindig nem tudják, hogy melyik pártra szavazzanak. Fontos, hogy elmenjünk szavazni, hiszen az Európai Unió döntéseire legközvetlenebbül úgy hathatunk, ha olyan képviselőket küldünk az Európai Parlamentbe, akik a saját értékrendünkhöz, jövőképünkhöz leginkább hasonló álláspontot képviselnek a fontos ügyekben.

A közpénzek elköltését monitorzozó K-Monitor civil szervezet nemzetközi partnereivel közösen Voksmonitor néven egy olyan kezedményezést tett közzé, amelynek célja, hogy a választók a politikával ne csupán a pártok kommunikációján keresztül találkozzanak, hanem megismerjék a programjukat és álláspontjukat is a legfontosabb szakmai-politikai kérdésekben. Számítógépes alkalmazást készítettek: azt a pártot rendeli a válaszadóhoz, amelyik a válaszok alapján a legközelebb áll értékrendjéhez.

A Voksmonitor különlegessége sok más választást segítő alkalmazáshoz képest, hogy a kérdéseket már az elkészítése előtt eljuttatták a jelöltekhez. A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP-Párbeszéd és a Momentum megküldte válaszait a K-Monitor részére, a Fidesz-KDNP nem reagált a civil szervezet megkeresésére.

Közvetlen válaszok hiányában a kormánypártok esetében a K-Monitor a pártok programját és kommunikációját, illetve a meghozott intézkedéseket vette alapul a válaszok kialakításánál. Ez felveti annak lehetőségét, hogy a válaszok eltérhetnek a pártok hivatalos álláspontjától, ugyanakkor a civilszervezet az alkalmazásban szereplő minden politikai erőnek megadta a lehetőséget ezek korrigálására. Töltse ki Ön is a tesztet: http://voksmonitor.hu/embed/!