Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. július 17. Az év 198. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737654. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

„Csend és kiáltás” – Látlelet Magyarországról, 2019

„Csend és kiáltás” – Látlelet Magyarországról, 2019
Infovilág

A V21 csoport „Csend és kiáltás” – Látlelet Magyarországról, 2019 címen vitaanyagot tett közzé a magyar jogállamiság állapotáról. A kritikus értékelés elkészítéséhez a Fidesznek az Európai Néppártban történt felfüggesztése adta meg a végső lökést. A „V21” üzenete azonban nem egyetlen európai pártcsaládnak szól, hanem elsősorban a hazai közvéleménynek, továbbá tájékozódási pontul szolgálhat a Magyarország sorsa iránt érdeklődő külföldieknek és nemzetközi szervezetnek.​ (Nyitó kép: Reuters / Vincent Kessler)

A V21 csoport tagjai, akik 19902012 között miniszteri vagy egyéb országos felelősségű tiszteket láttak el, szükségesnek tartják, hogy megosszák értékelésüket a közvéleménnyel hazánk közállapotairól. A „Látlelet” vázolja a NER természetrajzát, bemutatja a jogállamból pártállammá válás folyamatát, leleplezi a közpénzek magánvagyonokká alakítását és a munkavállalókat cselédsorsba taszító politikát, felsorolja az országot a szövetségeseitől elszigetelő külpolitikai lépéseket.​

A V21 azt ajánlja, hogy a közállapotainkat értékelő dokumentumot a következő hónapokban vitassa meg minden olyan politikai párt, szakszervezet, civil kör és szervezet, amely felelősséget érez az európai Magyarország jövőjéért. A viták eredményeivel kiegészített jelentést szeptemberben a magyar és a nemzetközi közvélemény elé tárjuk.

A V21 csoport ismét felhívja a figyelmet arra, hogy a május 26-i Európai parlamenti választás alkalom volt az irányválasztásra: a nyugati felzárkózás megerősítése vagy a keleti diktatúrák felé tartó leszakadás között. Az őszi önkormányzati választások pedig az ellenzéki pártok és politikai erők összefogására kínálnak újabb alkalmat a választókhoz legközelebb, helyben.

„A Csend és kiáltás – Látlelet Magyarországról, 2019" című dokumentum itt olvasható (tessék kattintani!).

Kedvcsinálóképpen az elemzés fejezetei:

1. BÚCSÚ A DEMOKRÁCIÁTÓL Köztársaságból a hűbériség felé

2. JOGÁLLAM HELYETT PÁRTÁLLAM A törvénytől az önkényig

3. „ÚRI MURI” Közpénzből magánvagyon

4. CSELÉDSORS Kiszolgáltatottak és új földesurak országa

5. HAMIS KÜLPOLITIKA „Pávatánc” és elszigetelődés