Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2018. december 10. Az év 343. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737435. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hamarosan nyitnak az adventi vásárok Bécsben

Hamarosan nyitnak az adventi vásárok Bécsben
EuroCommPR*Bécs

Javában folynak az adventi időszakra előkészületek az osztrák fővárosban, ugyanis az idén már november 17-én megnyílik a „bécsi karácsonyi álom” (Wiener Weihnachtstraum) a városháza előtti téren. Az idén összesen 20 karácsonyi vásárral és kereken 1000 standdal várják a Bécsbe látogatókat. (Képek: Stadt Wien Marketing)

Mézeskalács, kandírozott gyümölcs, forraltbor és puncs illata: e szavak olvasása közben kinek ne jutna eszébe a karácsonyi vásárok hangulata. A 2004 óta évente megrendezett és hagyománnyá vált bécsi karácsonyi vásár (Wiener Christkindlmarkt) az utóbbi időben minőségi változáson esett át: a bécsi karácsonyi álom (Wiener Weihnachtstraum) kicsiknek és nagyoknak egyaránt élményt kínál. A kulináris élvezetek mellett a városháza előtt kialakított 4000 m2-es, varázslatos hangulatú jégpálya, a „jégálom” (Wiener Eistraum) várja a jégkorcsolya, valamint a jégteke vagy csúszókorong kedvelőit, a gyerek pedig felolvasásokon vehetnek részt, felülhetnek a körhintára, vagy megcsodálhatják a pazar fényjátékokat a parkban.

De nem csak a bécsi városháza előtti mesevilágot érdemes felkeresni. A történelmi utcákat járva barangolhat bárki vásárról vásárra. A művészettörténeti múzeum és a természettörténeti múzeum között található a Maria-Theresien-Platz-i vásár, ahol a háttérben gospel-kórusok énekére és zenészek muzsikájára andaloghatunk és kedvünkre válogathatunk a 70 stand kézműves termékeinek kínálatából. A Bécsi Egyetem szomszédságában fekvő Altes AKH karácsonyi faluja szintén kedvelt találkozóhely, ahol a kisvasút és a nosztalgia-körhinta elsősorban a kisgyermekes családoknak nyújt felejthetetlen élményt.

A belváros is igazi karácsonyi hangulatra invitál, hiszen a Stephansdom lábánál elterülő vásárban, valamint a hofburgi k.u.k.-vásárban kiváló minőségű osztrák termékek közül válogathatunk kedvünkre. Az ínyenceknek pedig érdemes a bécsi operaház előtti vásárhoz is ellátogatni, hiszen ott a mézeskalács, a hús- és sajttermékek kóstolásával, valamint a forraltbor és puncsok élvezetével igazi kulináris élményekre tehetnek szert. Nem szabad kihagyni a múzeumi negyed standjait sem, ahol szokás szerint különleges dizájn-termékeket kínálnak.

Bécs óvárosában található a Freyung téri Altwiener Christkindlmarkt, az egyik legrégebbi karácsonyi vásár, ahol 1772 óta a hagyományokhoz hűen kézműves termékeket, üvegből készült dekorációkat, tradcionális jászolt és kerámiákat vásárolhatunk. Pár lépésre onnan található az Am Hof téri adventi vásár, ahol a kortárs és antik művészeti tárgyak mellett az idén egy újabb gasztronómiai élménnyel, a pezsgőbárral bővült a standok kínálata.

Az igazi adventi hangulatra vágyóknak érdemes a többi között még a karlsplatz-i vásárt, valamint a Schönbrunni kastély előtti vásárt felkeresni, hiszen ott a tradicionális karácsonyi ajándékok válogatásán túl kisgyermekes családoknak szóló koncertek, valamint kézműves foglalkozások is lesznek.

Aki pedig igazi barokk hangulatra vágyik, mindenképpen látogasson el a Belvedere kastély karácsonyi falucskájába.