Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2019. június 19. Az év 170. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 737626. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bach mindenkinek – fesztivál 300 programmal, 2000 fellépővel

Bach mindenkinek – fesztivál 300 programmal, 2000 fellépővel Bach mindenkinek – fesztivál 300 programmal, 2000 fellépővel
(Munkatársunktól)

Március 21–25. között 32 településen, 115 helyszínen szólalnak meg a barokk zene klasszikusának remekművei. A Bach Mindenkinek (Bach in the Subways) nemzetközi programot Dale Henderson New York-i csellista indította útjára 2010-ben. Minden év márciusában (Johann Sebastian Bach születésnapja környékén) világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert – ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken.

Az Amerikától Ázsiáig számos országban évenként megtartott koncertekhez 2015-ben Magyarország is csatlakozott. Először öt helyszínen rendezték meg a koncerteket, majd egyre több művész, zeneoktatási intézmény és zenekar csatlakozott a programokhoz. Tavaly a rendezvény fesztivállá terebélyesedett.

A Bach Mindenkinek Fesztivál célja, hogy a klasszikus zene valóban mindenkihez eljusson. Ezért inspirálják a szervezők a fellépő művészeket az általános koncertszokásoktól eltérő, meglepő helyszíneken és különleges elemekkel kiegészülve megszólaló koncertek tartására. A fesztivál sokszínű koncertkínálata, egyedi programjai, ismeretterjesztő előadásai a koncertekhez szocializálódott közönség számára is új arculatban tudja bemutatni a barokk korszakot és a klasszikus kultúrát. A műsorkínálat több eleme lehetővé teszi a közönség csatlakozását a fellépő művészekhez. A korosztályos tematikával rendelkező műsorok a zenehallgató közönség utánpótlását nevelik gyermek, ifjúsági és családi programokkal.

A Bach Mindenkinek Fesztivál szervezői és fellépői meggyőződése, hogy a munkájuk értéket teremt, hiszen nemesebb ügyet nehezen lehet képviselni, mint Bach zenéjét. A program néhány év alatt Budapest belvárosának félnapos eseményéből országos fesztivállá nőtte ki magát, több száz programmal várva közönségét. A program célja, hogy szerte Magyarországon megmutassa, mit jelent a zenei érték, és ezért mennyien hajlandóak áldozatkész munkát vállalni. Mindezzel elérve, hogy évről évre a barokk géniusz mind teljesebb arcát fedezhessék fel a klasszikus zene kedvelői, és országszerte mindazok is rátalálhassanak, akikre vár még ennek a csodának a megismerése. A programokra a belépés ingyenes.

Bővebb információkat az érdeklődők ITT olvashatnak.